Tuesday, January 17, 2017

Apakah Ciri Hard Disk Terbaik ?

Assalamualaikum and good day everyone !

Zaman sekarang nie, aku percaya semua orang memerlukan external hard disk untuk simpan segala macam benda. Nak harapkan storage dalam laptop je tak boleh jugak. Kena ada backup. Kalau laptop buat hal, at least kita ada backup. Tak adalah kita menangis di bucu katil kalau ada apa-apa yang tidak diingini berlaku kepada laptop kita tu. Misalnya, laptop kena curi ke, laptop kena format ke, storage dalam laptop corrupt ke. Semuanya tidak mustahil untuk berlaku. So kena prepare awal-awal.

In this case, i believe by owning an external hard disk, it will help you a lot in keeping everything safe.

Sunday, January 8, 2017

Homeless Tourist in USA : Day 8 (New York)

Assalamualaikum and hi everyone !

Mari kita sambung jelajah Amerika aku sebagai homeless tourist selepas tamatnya program pertukaran pelajar aku selama satu semester di GCSU. Untuk jelajah hari kelapan nie, yang mana ia merupakan hari kedua aku berada di New York, bertarikh 20 December 2014. It was two years ago guys. TWO YEARS. Jadi mohon cakna semua.

Klik link-link dibawah nie untuk menyelami perjalanan kisah homeless tourist ku ini.


Macam biasalah, lepas dah mempersiapkan diri, aku pon start bertolak ke destinasi. Tiket better beli online sebab lebih murah if you do so. Malam tu aku dah siap print dekat hotel berhampiran surau tempat aku solat. So pagi tu tinggal bawak dokumen yang sudah di print sahaja and show em at the ticket counter. Lebih cepat dan efficient kalau beli tiket online. Tak perlu beratur panjang.

Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...