Thursday, May 21, 2015

Betul ke nak jadi psychologist ?

Assalamualaikum and good day everyone !

Seperti yang korang tahu, aku sekarang sedang menuntut di UPSI dalam jurusan psikologi. Tahu kah kalian apakah itu psikologi ? Aku tak tahu lah macam mana nak terangkan psikologi nie macam mana tapi yang pasti psikologi nie macam ada related dengan psikiatrik cuma bezanya kami tak sentuh bab medication lah, coz we are not in a medical field. Aku pon tak tahu nak terang macam mana.

InsyaAllah bakal Clinical Psychologist batch RAPAT 

Tuesday, May 19, 2015

Behind the scene - Game On (The Video Game Movie)

Assalamualaikum and good day everyone !

Lama dah tak sambung cerita Amerika aku nie. So mari lah sambung cerita Amerika untuk bulan Disember. Kita mulakan dengan cerita ini dulu. It was happened a week before the semester ended.

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk mengukir kenangan sebelum tamatnya belajar di situ di mana one of my American friend pelawa aku untuk turut bersama berlakon dalam short movie for his project. The tittle of the movie is Game On - The Video Game Movie.

The movie is about game. Dia macam tengah pilih character untuk main game tu but suddenly he is the one who actually will be fighting the enemy. But before that, there is a story behind. Jadi kena lah saksi kan movie nie untuk tahu lebih lanjut. So sebelum tu, kita nak story sikit di belakang tabir pembikinan movie nie.

Sunday, May 17, 2015

Pinjaman Pelajaran Negeri Selangor

Assalamualaikum and hi everyone !

Kali nie nak berkongsi pengalaman memohon pinjaman pelajaran negeri Selangor. Hopefully it will give benefits to those who will be applying these education loan.

Ini masa nak hantar surat perjanjian
Abaikan pakcik yang sedap tidur kat belakang tu

Friday, May 15, 2015

Teh Tarik Talk Show bersama Dai Izzhar

Assalamualaikum and Hi everyone !

Program Teh Tarik Talk Show nie merupakan program tiba-tiba. Rasanya dalam masa 3 minggu je kot kami menguruskan program nie. Memang huru-hara lah jugak. Tetamu undangan untuk program Teh Tarik Talk Show ni adalah abang Izzhar, atau Dai Izzhar lah supaya korang lebih familiar. Program ini telah diadakan di ruang legar antara blok 9 dan blok 10 kampus baru UPSI, Proton City pada 30 March 2015.

Program nie bertujuan untuk beliau berkongsi cerita dan pengalaman selepas keluar dari program Dai Milenia kat TV3 tu. Salah satu intipati perkongsian beliau yang masih aku ingat sehingga ke hari ini ialah, bila dah ramai yang kenal, tetibe saudara-mara makin ramai. Time tulah semua nak mengaku ada bau-bau hangit dengan dia. Walhal sebelum nie tegur pon tak pernah tau. Dahsyat kan manusia sekarang nie ?

Wednesday, May 6, 2015

Nuffnang MY 8irthday Celebration

Assalamualaikum and Hi everyone !

Alhamdulillah, bulan March hari tu Nuffnang ada buat satu contest nie di mana kita kene update status facebook berkenaan memorable moment with Nuffnang. So i did it and got the invitation. Yeay ! The event was held at Zouk Club on 21st March 2015.

Ko mampu pergi party pakai selipar ? 
Gasak lah, it was too late to change.
Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...