Friday, June 24, 2011

Apabila malam menjelma , hehe

Apabila malam tiba , aku pon mula melakukan aktiviti jahat aku . Hehe .
Agak salah di sisi undang-undang sebenar nya . Tapi aku tetap buat sebab best .

                                           Now korang tahu yang aku memang gila kan ?

Apabila roommate aku semua melelapkan mata , aku dengan senyap-senyap membuka .....
Buka apa ? Jangan fikir kotor . Aku bukan seperti yang korang sangka okey .
Aku suke melayari youtube dan tengok America's Next Top Model . Muahahahaa .
Okey sekarang anda dah tau rahsia saya . So saya nak anda semua senyap ! Boleh ?

Eh tengok lah siapa yang jadi peserta ANTM yang baru , exclusive maa .
Matikan dulu lagu kat bawah tu supaya lebih feeling tengok video nie .

                                                                          Ohsem !

Thanx Rashid for the video . Zharif Azis liked this . Aku paksa korang "like" jugak .
Cepat tekan !


Melayari youtube setiap malam menyebabkan broadband aku jadi tersangat lembap .
2 minggu pakai , dah lembap . Haihhhh . Lepas nie x nak tengok youtube lagi =_='

Yang kedua , hehe . Aku suka skype dengan budak-budak facebook . Muahahaa .
Korang bila lagi ? Meyh lah ber-skype2 . Add je zharif.azis . InsyaAllah aku layan .
Tapi awas ! Jangan jadi macam minah terdesak nie .

                                              Dah pon kene block dengan aku . Muahahaa

Dan yang terakhir , aku suka bergayut tengah malam . Tepat jam 12 , mesti ada orang call .
Dengan sape ? Korang nie memang busy badan kan . Suka menyibok . Haha . Gurau saja .

Bila ada orang call , mestilah kene keluar bilik . Baru ada feeling . Hehe
Dalam bilik ada roommate so segan sikit nak borak dekat telefon . Plus2 kene cover suara .

Pernah lah sekali , keluar bilik x bawak kunci . Damn ! Aku terkunci dari luar .
Roommmate semua dah tidur . X sampai hati pulak nak ketuk pintu kuat-kuat .
Pergi lah bilik sebelah mintak nombor roommate . Nampak x kelembapan aku kat sini ?
Nombor roommate sendiri aku x ada . Padahal dah 3 minggu duduk dekat KMPP masa nie .

                                                            Kunci bilik sangat penting !

Telefon punya telefon , x ada sape pon yang angkat . Korang semua hidup lagi ke tidak ? Haha .
Last-last , aku pergilah berjumpa dengan ketua aras mintak kunci pendua . Alhamdulillah !
Dapat pon masuk bilik aku yang tercinta :) Huhuu .

Dan hari nie berlaku lagi . Arggghhh ! Kejadian berlaku time maghrib .
Aku pon pergilah mandi dan terlupa bawak kunci bilik .  Seronok sangat !

Lepas je mandi , try bukak pintu . Eh eh comel betul tengok pintu terkunci .
Roommate aku 2 orang balik rumah . So tinggal aku dengan Azhad lah dekat bilik .

                                                                               Biru

Malang nya , Azhad pergi makan dekat kafe time nie .
Berdiri lah aku dekat situ dengan hanya memakai tuala biru vogue dan bakul pergi pasar .
Semua orang tengok aku sambil tanya khabar " Terkunci ye bang "
Habes kau ingat aku saja-saja tayang badan kat luar nie ? Ngekss ~

Budak lain balik dari surau pulak . Bertambah segan lah aku . Dah lah x solat lagi .
Then ada lah sorang hamba Allah nie tolong aku . Dia pergi cari Azhad dekat kafe .
Thanx weyh tolong aku . Sorry x tau nama kau . Padahal bilik kau kat sebelah je =_='

Tamat sudah , haihhh penat aku menaip . Tapi x apa . Asalkan aku gembira .
Gambar-gambar semua stok hari nie . Baru je ambik . Nampak x ke-gilaan lensa aku tu ?
Tukar baju itu , tukar baju ini , then ambek gambar semata-mata untuk updated entri nie .

~ GILOS AMIGOS BERAMBOS ~
                                                                

Thursday, June 23, 2011

Cikgu hensem buat malu . Eeeee !

Eeeeeee malu nya . Malu weyh . Malu sangat . Cikgu x malu ke ?
Kalau saya lah kan , dah lama saya tinggal kan KMPP nie . Muahahahaaa .

                                                    Bukan aku yang malu la weyh =_='

Hari tu , time kuliah fizik , cikgu fizik aku yang handsome nie terlepas cakap .
BTW , inilah sikap manusia yang suka  judge a book by it's cover .

Ikuti conversation cikgu handsome di dewan kuliah sambil memegang mic ,

      Cikgu : Awak yang duduk sebelah Aiman tu sape ye ? Devgan erk ?
      Murid : Ohh bukan , saya Ma***h*r.
      Cikgu : Laaaa awak Muslim rupa nya . I'm so sorry . Saya x tau .

Actually , aku kesian kan dekat mamat M tu . Malu kot dia di cakap macam tu .
Semua salah cikgu handsome . Warna kulit bukan penentu agama kita okey . TAKE NOTE !

                                                                  Cikgu handsome :)

Minggu nie agak happy sedikit . Sebab nya , bungkusan daripada Banting dah sampai .
Yeeehooooo ! Macam-macam aku mintak . Suruh beli itu , suruh beli ini .
Lepastu pos kan ke sini . Muahahaaa . Terima kasih ibu :)

 
                                                                        Ambek kau !

Yeah , memang semua barang di atas exactly like what i want .
But , korang x rasa ke makanan-makanan tu terlampau banyak ? Penuh laci almari aku weyh .

Nampak x water heater tu ? Cek ada story nak habaq mai . Amboi loghat penang mai dah .
Aku x berapa tahu guna water heater nie . Selama nie aku guna cerek je . Barulah vogue .

Aku saja menggedik nak cuba test try . Sekali terbakar penyambung letrik aku weyh .
Penyambung letrik tu dekat tepi katil pulak . Buat nya terbakar , xke hangos aku kat dalam tu .
Mercik-mercik api masa tu . Dah lah time tu aku sorang-sorang dekat bilik . Sumpah gelabah .
Terpaksa beli penyambung letrik yang baru . Padahal baru beli . Adeii

                                                                Gambar praktikum

Pagi tadi ada sesi ambek gambar . Cikgu handsome dah pergi masa nie .
Korang dah tau kan yang cikgu handsome merupakan mentor kepada praktikum aku ?
Rasa dah kot . Aku dah pernah cakap . Cikgu nie baik sebenarnya . X garang cuma suka perli .

Snap guna phone ja masa nie . Guna kamera mahal , gambar belom siap lagi .
Harga gambar mahal pulak nak kene bayar . Macam tau-tau je duit elaun dah masuk .
Saja nak kikis duit pelajar . Grrr ~

 
                                                                          Kuliah

Lately aku rasa something yang pelik berlaku kat diri aku . Aku dah x tidur time kuliah .
Selalu nya aku tidur . Sekarang dah jarang . Ada jugak tertidur tapi x kerap macam dulu .
Mungkin di sebab kan nescafe yang ibu aku pos kot . Muahahaha .

Dah , sampai sini je entri kali nie . Aku dah lambat nak pergi library nie .
Dah lah janji dengan orang pukul 9 . Aishah nama dia . Dia nak ajar aku fizik . Huhu .
Terima kasih Aishah :) Zharif Azis liked this .

                                 Tengok , ada je orang yang kacau Mariam dengan aku study

  TITTLE MACAM X SESUAI JE DENGAN ENTRI NIE =_='

Saturday, June 18, 2011

Baby besar comel

I was like baby baby baby oooooo ..... STOP ! Nak nyanyi laju Justin jauh-jauh okey .
Siapa baby tu ? Aku lah weyh . Aku kan comel . Muahahaa . 
X adalah . Aku rasa , aku dekat matrik nie di layan macam budak kecik . 

                                                         Kan kecik tu . X nampak ke ?

Malangnya ,

                                                             I'm eighteen already =_='

Ahli praktikum aku sangat prihatin terhadap aku . Aku sungguh terharu ( Buat muka comel )
Aku tidur time kuliah , dorang kejut kan aku . Bagi aku gula-gula biar aku x ngantok .
Aku x sangka dorang sebaik itu kat aku . Bersyukur gila lah dapat sekelas dengan korang .
Zharif Azis liked this :) Korang pon boleh " like " jugak . Tekan je butang bawah nie .



                                                                             Look !

Kadang aku rasa malu la jugak . Aku kan dah besar panjang . Lain lah kalau aku kecik lagi .
Semua benda nak kene orang lain ingat kan . Agak x patut di situ .

Hari nie ja ada 3 benda berlaku kat aku . Arghhh ! Malu sangat weyhhh .

                                                           Maaf , TER-jadi paparazzi pulak

First masa on the way nak ke kelas BI , boleh pulak aku lupa kelas aku kat mana . Damn !
Dah lah aku lambat . Time nie jugak lah nak lupa kelas bagai . Haihhh .
Aku terus pergi ke makmal . Dengan harapan dorang semua dekat situ . Then telefon bunyi .

                    " Zharif nak pi mana tu ? Dekat bilik tutor lah , bukan makmal .  
                                    Patah balik cepat , teacher dah masuk " - Aishah

Padahal aku dah lalu area depan bilik tutor dah tadi sebelom pergi makmal .
Terpaksalah turun dari tingkat 3 makmal fizik tu menuju ke bilik tutor . Haihhhh ~

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Second pulak masa nak pergi ke makmal fizik . Sekarang baru lah betul waktu fizik .
Boleh pulak aku keliru kelas mana nak kena pergi dulu . Tu pasal tersesat sampai ke makmal .

 Tengah dok tunggu cikgu aku yang handsome tu datang , then ada someone bersuara ,

                        " Zharif dah print out assignment yang ke-2 belom ? "  - Anis

Look ! How prihatin she is ? I feel so damn good . Muahahaa .

X buat assignment kali kedua memang saja nak cari nahas lah kan .
Aku dah pon print assignment tu . Semangat punya pasal . Padahal x kena hantar pon =_='

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yang ketiga , agak gonjeng sikit . Yang nie paling segan gila nak mati lah .
Berlaku time aku tengah sarapan pagi . Seperti biasa aku duduk sorang-sorang . Baru lah rock !
Tengah dok melantak nasi goreng dengan telur 2 biji , tetibe aku di dekati seorang lelaki .

                                                            " Zharif Azis kan ? " - Hafifi

                                                                     Buat muka pelik =_='

Sebelom nie dia pernah post something kat wall aku . Tapi dia dah delete . GRR !
Boleh pulak aku lupa nak print screen . Selalu nya bab-bab print screen nie aku laju ja .
Boleh jadi bahan dalam blog . Muahahahahaa .

Dia post ,
                      " Aku macam nampak kau makan dekat kafe tadi sorang-sorang ,  
                               nak tegur segan sebab kau nampak macam ******* " 

Padahal aku x macam tu pon . Aku baik je ( Buat muka comel ) . Kan Hafifi ?

                                                                                               Praktikum   

                                                                                            Praktikum

  " AWAK KENE SMART , JANGAN LOST LAGI "  
                                                             ~ Lecturer physic ~



Tuesday, June 14, 2011

Yeah , I'm FAKE !

Aku memang fake dan aku sedar yang aku memang fake .
FAKE ! FAKE ! FAKE ! FAKE ! Dah jangan serang aku lagi .

                                                  Sampai macam nie korang serang aku ?

Aku dekat dunia luar lain sangat . Serious memang lain .
Dekat dalam Facebook korang nampak je aku nie macam kecoh , banyak cakap .
Tapi hakikat nya , aku x macam tu dekat dunia luar . Aku jenis yang senyap menikus .
Dan faktor senyap ini jugak lah yang membuat kan aku susah nak berkawan dengan orang .

                                                                   My english teacher

Untuk menguat kan lagi hujah aku nie , klik sini . Memang di tujukan untuk aku .
Tapi aku x terasa hati pon <------ Yang nie tipu . Terasa sikit lah .
Tapi aku x kesah pon sebab semua orang ada pendapat masing-masing .

Aku nak minta maaf lah kepada sesape yang rasa perangai aku dekat Facebook menjengkelkan .
Menyakitkan hati korang . Menyebabkan korang rasa x puas hati . Rasa x nyenyak tidur .
Aku minta maaf sangat-sangat . 

                               Di sekolah  ( Budak sebelah tu suka ikot aku kat sekolah =_=' )

Gambaran keadaan aku dekat sekolah macam gambar dekat atas tu .
Tapi bila aku dekat rumah jer , aku jadi macam gambar dekat bawah nie .

                                                                    Lain sangat ke ?

                   " Zharif tu budak kelas agama , pakai songkok dekat sekolah ,
               tapi kau tengok lah gambar-gambar dia dekat Facebook . Lain kan ? 
                                         X macam budak kelas agama pon "  - Someone 

Ermm sebenarnya apa masalah dengan gambar-gambar aku ? 
Am i naked ? I don't think so . I'm fully dress up .

                                               Ke nak kene pakai macam nie all the time ?

Sedih aku doh bila kawan-kawan aku cakap macam nie . Termasuk budak kelas aku sekali .
I just being creative . And my creativeness does not cross the line kan ? ( Say ' yes ' pleaseee )

X apa lah . Seperti yang aku cakap tadi , semua orang ada pendapat masing-masing .
Dan aku terima pendapat korang dengan hati yang sangat ikhlas . Yang nie x tipu .
Aku x kesah pon orang nak cakap gambar aku macam mana . 

                                                                  Senyap-senyap sudah

Yang penting , aku pakai gambar aku sendiri . X macam sesetengah orang tu .
Suka copy paste gambar orang lain . Mendapat nama di atas hak orang lain . X tau malu siot .

                                             Terima kasih Shafiq Izhamir coz bagi tau :)

Aku dah pon tau sape di sebalik account fake tu . So aku x risau sangat . Muahahaha
So budak , kau x yah lah nak berlagak baik depan aku . Aku dah tau segala-gala nya .
Kalau kau stalker , aku lagi hebat dalam bab-bab stalker nie . Nak lawan ? Try lah sini .
Aku simpan kau dalam friendlist aku sebab aku nak tengok perkembangan hidup kau .

~ SAYA FAKE DAN SAYA SEDAR SAYA FAKE ~

Sunday, June 12, 2011

U're so baik . Kagum !

Yes , She's too kind , too honest and too everything la .
Manusia sebaik dia jarang dah dekat dunia nie . Tinggal berapa ketul je lagi .
I'm talking about one of my best friend . She's Amnie .

Rasa nya semua orang dah tau kot yang aku dan Amnie kerja sama-sama dekat Pak Li .
Semua orang dah tau kan ? X tau ? Nampak benor menipu nya ~

                                               Time closing . Really2 miss this moment <3

Semalam , Kak Ema telefon aku . Dia nie manager aku dekat Pak Li kopitiam .
Aku pon hairan A/L ajaib lah , asal pulak tiba-tiba dia call . Mesti ada perkara penting nie .
Then dia cakap lah yang gaji bulan Mei aku salah kira . Amnie punya gaji pon salah kira .
Office salah kira . Office kira gaji aku untuk sebulan , padahal bulan Mei , aku kerja 14 hari je .

Nak tau macam mana dorang boleh perasan kenapa gaji aku TER-lebih ? Amnie told them =_='

                                                               Look , how nice she is

Amnie yang bagi tau sebab dia yang ambik gaji dulu sebelom ayah aku datang sana .
Haihh . Kalau lah ayah aku datang awal sikit pergi sana , mesti dorang x perasan apa-apa .
( Ayah aku datang Pak Li semalam tapi gaji aku dorang belom bagi lagi . Mungkin hari nie baru dapat kot . Aminn )
X salah jadi baik dan jujur macam nie , tapi aku nak gaji aku banyak . Hahahaha .

Amnie , best dapat kawan dengan kau . Thanks hadir dalam hidup aku <----- Ayat x leh bla !
Teringat pulak masa kita kerja sama-sama dekat Pak Li dulu . Sumpah rindu gila .
Hantar kau balik rumah naik kereta pukul 1 pagi , cuci toilet sama-sama , ketawa sama-sama .
Bergosip mengutuk baju pelanggan-pelanggan Pak Li sama-sama <--- Part nie paling best !

                                                           Cuci toilet sama -sama yaww

Cari kerja pon sama-sama . Satu Banting kitorang jelajah . Susah nak cari kerja masa nie .
Memang jodoh kot kerja dekat Pak Li . Tapi aku masok 3 hari lebih awal daripada Amnie .

                                                                 Terdesak gila kan ?

Apa-apa pon , good luck Amnie . Jaga diri elok-elok dekat Kolej Matrikulasi Selangor .
Aku nak nasihat satu je , " Hati-hati time bercinta , aku x nak kau di pergunakan "

      ~ Duit boleh menggelapkan mata manusia ~

Friday, June 10, 2011

Ambek kau !

Perkara yang amat memalukan telah berlaku hari nie .
Sampai aku x tau nama letak muka aku yang x berapa nak handsome nie dekat mana .

                                                        Nak letak kat mana ? Ada idea ?

Aku kene tegur dengan lecturer fizik aku . Uwaaaa . Malu sangat .
Memang patot pon kene tegur sebab x hantar assignment .
Aku x tau nak print dekat mana . Portal KMPP pon x pernah bukak . Teruk kan aku ?

Antara teguran dia yang buat aku touching sangat .
" Sape nama kamu ? Cikgu nak potong markah kamu . Nak kene bagi tau ayah kamu "
" Kamu orang mana ? Setahu cikgu orang Selangor x buta IT "
" Lepas nie jumpa cikgu dekat unit fizik . Kamu x tau dekat mana ? Haihh kamu nie "

                                                                   Wekkk :P x heran pon

Kejam kot sampai nak bagi tau ayah aku . Siap nak lapor dekat Hal Ehwal Pelajar lagi .
Sebelom cikgu tu telefon ayah aku , aku dah telefon ibu aku awal-awal . Hahahaha .

Yang nie paling x leh bla . Tersangat toucing . Serious !
" Kamu x boleh duduk dekat bilik je . Kamu kene keluar , cari kawan . 
   Kene jugak tau tempat-tempat dekat dalam kolej nie . Kalau x susah "

Baru je aku updated entri pasal aku xda kawan dekat kolej nie .
Tup tup cikgu pergi mention plak hal nie . Depan kelas pulak tu .
Aku bukan x nak berkawan , aku cuma x tau macam mana nak berkawan . Kan beza tu .

Apa kene mengena soalan nie dengan x hantar assignment ?
" Kamu ada masalah keluarga ke ? Ibu dengan ayah okey ? "
" Adik-beradik berapa orang ? Kamu anak keberapa ? " 

Kan pelik tu . Tiba-tiba tanya hal keluarga . Aku pon x paham .

                                                     Muka cuak sebelom jumpa lecturer

Tepat jam 2.30 , lepas solat Jumaat , cepat-cepat pergi unit fizik . Nasib baik jumpa =_='
Aku ingat cikgu nak berceramah dekat situ  , rupa-rupa nya , dia tolong print kan untuk aku .
Ya Allah ! Aku rasa terharu gila kot . Malu pon ada jugak . Terima kasih cikgu :)

Muhd Shukri nama dia . Serious ! Dia lecturer paling handsome . Isteri dia tengah pregnant .
Dia nie lecturer kuliah aku , lecturer tutorial aku dan mentor kepada praktikum aku . 

Saya janji , saya akan siap kan semua assignment yang cikgu bagi , semua kerja tutorial
Walaupon saya langsong x minat fizik , walaupon saya x paham satu haper pon , saya cuba .

                                                     Buat muka insaf . Cikgu percaya x ?

                       ~ Physic , Please be nice to me ~ 

Tuesday, June 7, 2011

Awak nak x kawan ngan saya ?

Dah masok minggu ketiga dekat KMPP nie . Masih lagi x ada kawan .
Selalu pergi mana-mana sorang je . Outing pon sorang . Pergi library pon sorang-sorang .
Pergi kantin pon sama . Kadang-kadang je pergi dengan roommates .
Nak makan sorang-sorang , nanti orang cakap aku sombong .
Nak makan dengan budak-budak lain , nanti cakap aku menyibok . X paham aku .

Aku bukan nak cari kawan je . Tapi aku nak cari best friend .
Nak cari kawan senang tapi nak cari best friend tu yang susah .

                                Hey budak , kau nak x kawan dengan aku ? *Buat muka comel*

Sebenar nya aku ada detect sorang mamat nie . Aku rasa boleh ngam kot dengan aku .
Dia satu blok dengan aku . Aku selalu memerhati kan gerak-geri dia . Stalker x aku ?
Dia pon selalu duduk sorang-sorang je dekat kantin . X ada kawan . Alaa cian nya . Hahaha

Aku teringin nak tegur dia tapi dia nie high class sangat lah bagi aku . Pandai , handsome pulak
Segan doh . Rasa macam terhegeh-hegeh pulak . Tunggu je lah dia tegur aku . Haha ego gila .

Aku pernah lah duduk bersebelahan dengan mamat nie dalam satu majlis rasmi .
Boleh korang bayangkan selama 4 jam dekat dalam dewan tu , kitorang x bercakap pon .
Masing-masing jual mahal . Bertanya khabar pon x . Apatah lagi tanya nama .
Yang penting aku tau dia orang Penang . Loghat dia mak ai , pekat kot .

                        Agak-agak ada x orang nak kawan dengan aku kalao aku macam nie ?

Seriously , memang aku rasa sunyi gila kat sini . Uwaaaa . . .
Nak kawan-kawan aku balik . Tapi dorang semua dah tercampak entah ke mana .

Budak-budak sekolah aku ada 3 orang dekat sini . 2 perempuan 1 laki . Laki sorang je =_='
Yang laki tu aku x berapa rapat lah . X sama kelas . Kat sekolah pon x pernah tegur . Hahaha .
Padahal time PJK , waktu main bola , team kelas dia lawan team kelas aku . Pelik kan ?
Lagipon dia bukan satu blok dengan aku pon . Dia blok lain .

                                    PESANAN PENAJA 

N

Sunday, June 5, 2011

Tujuan ?

Baru 2 minggu dekat Penang , Zharif Azis dah menggedik nak balik rumah .
Tiket bas mahal pulak . Pergi dan balik habis duit RM 75 . Membazir sangat kot .
Rasa penat x hilang lagi dah kene balik Penang . Adeii ~

Sebenarnya balik pon bersebab . Banyak benda nak beli .
Sebelom balik Selangor , dah siap senarai apa benda yang nak di beli . Amboi x ?

                                                                            Beruk Band

Benda wajib yang perlu di beli . Hahaha . Aku bosan kot duduk dekat bilik .
Nak online kene turun bawah . Baru dapat connect dengan wifi .
Turun semata-mata nak online . Membazir tenaga je . Nyamuk dah lah banyak . Grr ~

Lagi satu , aku nak usha harga-harga buku dekat Banting nie .
Saja nak bandingkan harga . Mana lah tau harga dekat Banting lagi murah ke .
Malang nya , harga dekat sini lagi mahal dan x ada stok . Macam sia-sia je aku balik .

                        Sebahagian staff Pak Li ( Minggu terakhir Amnie , Zaki dan aku bekerja )

Dapat jugak aku singgah dekat Pak Li Kopitiam . Rindu kot . Dah lama x pergi sini .
Singgah cuma sekejap je sebab nak tanya pasal gaji . Gaji bulan 5 aku x ambek lagi . Hahaha .
Memang tersangat lah malang , gaji belom keluar . So balik dengan tangan kosong . Huh =_='

                                                                    Me dan Amnie :)

Cadang nak pergi Pak Li dengan Amnie . Makan-makan sambil online .
Tapi masa x mengizinkan . So x dapat lah nak pergi sama-sama . Sorry Amnie :(

Dah tu je lah . Ada yang dapat beli dan ada yang x dapat beli .
Kesimpulan nya , aku penat sangat . X cukup rehat  . Hari nie dah kene balik .
Tambah-tambah bas nak ke Penang jam 12 p.m . So nak kene gerak dari Banting jam 9 pagi .
Bubye orang Selangor . Jangan rindu Zharif Azis sudahlah . HAHAHA .

Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...